Om Herlins

Jag har smidit smycken sedan 1989. Till en början var jag uteslutande silversmed men 1998 beslutade jag mig för att fördjupa mina kunskaper.

Jag blev snabbt förälskad i guldet, då det med sin färgvariation möjliggör fantasifulla utsvävningar bortom formspråket. Metallurgin kom att bli ett hjärteämne för mig, och jag utforskade många intressanta legeringar vid sidan av guldets röda, gula, vita, gröna och blåa variationer. Det var i dessa studier som jag för första gången kom i kontakt med palladium som på den tiden endast betraktades som en legeringsmetall (ingrediens). Palladium har funnits med i mitt sortiment sedan dess och jag hör således till en av de första i Sverige att göra smycken i denna vackra metall.

Efter en hel del förberedelser startade jag officiellt Herlins Guldsmide våren 2001, och sedan dess har det rullat på i en faslig fart. Som yrkesverksam fick jag snart förfrågningar om platina så det var ju bara att utforska denna metall och även denna gång blev det en stor förälskelse. Platina och palladium har jag av både eget och kunders intresse kommit att jobba allt mer med under de senare åren.

Förutom själva smidandet av smyckena så har jag även riktat in en del av min verksamhet på handgravyr, vilket nu för tiden är en sällsynt kompetens.

Min verksamhet bygger helt på att handsmida unika smycken enligt kundens önskemål.